woensdag 18 november 2015

Brusselse wafels zonder gist

Meng de bloem met de suiker , voeg er een beetje melk aan toe. Doe er een na een de eidooiers . Overheerlijke luchtige wafels - ook lekker als lunch;) Makkelijk te maken en lekkerrrrrr! Anders kan de gist niet werken en gaat het beslag dus niet rijzen. Dan kan het deeg zich in de vorm verspreiden en heb je een mooie wafel zonder ontbrekende hoekjes .

Doe de melk met het water in een pannetje samen met de gist en . De luchtigheid komt door geklopt eiwit, en het beslag blijft . Brusselse wafels met gist én zelfrijzende bloem? Op myTaste u kunt 8recepten van wafels zonder gist jeroen meus vinden plus vele duizenden meer. Op zoek naar het lekkerste origineel recept brusselse wafels recept? Recepten van wafels zonder gist.


Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist er in op. Zet de boter op een héél zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen, als alternatief kun je .

In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. Verwarm de melk voeg deze zonder te mengen toe aan de bloem, vervolgens het water. Doe het water en de melk samen met de vanillestokjes in een grote mengkom en voeg de gist toe.


Roer de bloem, melk en eierdooiers dooreen. Voeg er de boter, de suiker, de vanillesuiker en wat zout aan toe. Klop de eiwitten tot sneeuw en . Om de wafel toch luchtig te maken, klop je het eiwit goed . Voor deze warme, knapperige wafels heb je een wafelijzer nodig.


Perfect voor een weekendontbijt met de kinderen, of gegarneerd met roomijs en ahornsiroop. Dit is mijn basisrecept voor wafels met bakpoeder. In dit beslag geen gist , dus ook geen rijstijd.


Hierdoor zijn deze wafels in kortere tijd te . Zelf wafels bakken is helemaal niet moeilijk. Splits de eieren en voeg de dooiers samen . Ik heb voor de eerste keer glutenvrije brusselse wafels gebakken en ze.

Nodig : gr verse gist , dl lauw spuitwater, 2gr nogluten bloem, snuifje zout, dl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts