woensdag 31 augustus 2016

Brusselse wafels met gist

Een overheerlijke brusselse wafels met gist , die maak je met dit recept. Brusselse wafels met gist én zelfrijzende bloem? Maar zo krijg je wel de luchtigste wafels die je ooit gegeten hebt. Verkruimel de gist in dit mengsel.


Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker erover. Meng de bloem met de suiker , voeg er een beetje melk aan toe.

Verwarm de melk voeg deze onder mengen toe . Doe er een na een de eidooiers . Bak de wafels in een heet wafelijzer met grote gaten. Meng alles mooi glad met een garde. Los de gist op in het lauwe water en giet dit bij het . Doe de melk met het water in een pannetje samen met de gist en verwarm dit . Laat de gist weken in een beetje lauw water.


Meng dit onder de bloem, samen met de vanille en het zout. Voeg de melk toe en roer goed.

Toen werd er nog geen gist aan toegevoegd. Klop de eidooiers schuimig met de hand of een keukenrobot en voeg toe. Dit recept is geschukt voor een grof wafelijzer. Alle ingerdiënten goed afwegen. Spar bloem, g verse gist , 2g Spar boter, snuifje zout.


Unsubscribe from AVEVE winkels? De Belgische hoofdstad Brussel steekt de laatste maanden boven alle. De hoeveelheden in dit recept zijn voor wafels. Droge gist hoef je niet op te lossen veronderstel ik. Ik heb voor de eerste keer glutenvrije brusselse wafels gebakken en ze.


Nodig : gr verse gist , dl lauw spuitwater, 2gr nogluten bloem, snuifje zout, dl . Klop de dooiers los en voeg er de juiste hoeveelheid melk en verse gist aan toe. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts