vrijdag 22 januari 2016

Mes slijpen zonder slijpsteen

Slijpen van keramische messen 15. Zo slijp je een mes zonder messenslijper. Heb je een bot mes , maar geen messenslijper? Geen noo met een normaal boterhambord slijp je voortaan al je messen scherp. Maak de slijpsteen nat met een klein beetje minerale olie.


Gebruik een aanzetstaal om je mes scherper te maken zonder deze verder te slijpen.

Lees hier hoe je gegarandeerd je mes goed kan slijpen. Let op, want een slijpsteen is iets anders dan de veel voorkomende messenslijpers. Als je er onzeker over bent of je deze hoek zelf kunt vasthouden, zonder malletje, dan kan je . Messen slijpen zonder messenslijper?


In deze korte video wordt duidelijk. Zo maak je je mes weer scherp zonder slijpsteen. Met deze tip heb je voortaan geen last meer van botte messen. Elk mes is gedoemd om bot te worden in het gebruik.


Een keukenmes slijpen zonder messenslijper.

Of ben je vakantie en heeft de bungalow vreselijk botte messen ? Dit is de oudste en tegenwoordig minst gebruikte slijpsteen. Als je een mes vaak gebruikt loop je het risico dat dit snel bot wordt. Je kunt je botte mes dan laten slijpen of een dure slijpsteen kopen, maar er is een snellere. Een wetsteen of slijpsteen is een van de oudste manieren om een mes scherp te krijgen. De steen heeft een grove structuur en wanneer hierover het mes.


Om het mes te slijpen haal je het mes verschillende keren door de slijper zonder echt . Eerlijk gezegd heb ik geen messen fetish en ben ik ook geen slijppurist, dus. Mijn ondervinding is een droge slijpsteen draaid naar je toe. Je mes slijpen kan op verschillende manieren. Eén van deze manieren is via de slijpsteen (of watersteen). In dit artikelen leggen we je uit wat.


Niet geheel zonder reden natuurlijk. De Japanners maken van het slijpen je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts