dinsdag 25 september 2018

Verbruik afwasmachine

Meer dan de helft van de huishoudens heeft een vaatwasser. Op het verbruik bespaart u eenvoudig procent. Als je naar de onderstaande staande tabel kijkt, zie je dat een oude vaatwasser meer dan kWh verbruikt.


Dat lijkt weinig, maar tikt na . Toch zitten er niet alleen maar voordelen aan het hebben van een vaatwasser. Je verbruikt in de meeste gevallen namelijk veel meer energie .

De gebruikskost (het energie- en waterverbruik) van een vaatwasmachine. In dit artikel leggen wij uit wat het verbruik van een vaatwasser is en hoeveel je gemiddeld aan energiekosten per jaar kwijt bent. Met een zuinige vaatwasser kun je besparen op water en elektriciteit.


Waar moet je op letten als je. Daarbij verbruikt de vaatwasser kWh en liter water. Verbruik per type apparaat Hieronder ziet u een overzicht van de diverse apparatuur en het gemiddelde verbruik in watt. Für diese Seite sind keine Informationen verfügbar.


Bekijk het ovezicht van het verbruik per elektrisch toestel.

Een vaatwasser verbruikt per afwas gemiddeld twee keer meer energie dan een afwasbeurt met de hand. Vanwege dat hogere energieverbruik, is een . Als je de afwas gewoon met de hand in een teiltje doet, ben je goedkoper uit en verbruik je gemiddeld procent minder energie dan met een vaatwasser. Zie gelijk hoeveel u per jaar verbruikt met een nieuwe machine en de mogelijkheden.


Vergelijk nu hoeveel uw nieuwe vaatwasser kost aan stroom en water. Maar nu zag ik gisteren een reclaampje dat beweerde dat een afwasmachine minder water verbruikt dan een afwasje met de hand? Een zuinige vaatwasser verbruikt weinig energie. Met de hand afwassen is vaak 2x zuiniger, mits er niet veel warm water wordt verbruikt en er . Dit verbruik kan uiteraard afwijken van je daadwerkelijke verbruik. Waarschijnlijk afwasmachine want daar zijn ze voor gemaakt.


Afwasmachines verwarmen trouwens hun eigen water wat het ook iets goedkoper maakt aan de . Zelf afwassen is meestal beter dan de afwasmachine. Een kleine vaatwasser verbruikt ongeveer twee keer zo weinig energie per afwasbeurt . Een afwasmachine is handig, maar is het ook interessanter voor de. Katie gebruikt in haar voorbeeld verbruikt nog . Treehugger gaat er vanuit dat de gemiddelde vaatwasser liter water verbruikt.


Een extreem zuinige vaatwasser doet het met liter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts