donderdag 24 september 2015

Wafels bakken zonder boter

Voor deze warme, knapperige wafels heb je een wafelijzer nodig. De gewenste hoeveelheid beslag in een heet wafelijzer schenken en bakken tot de wafels. Laat de wafels ongeveer minuten bakken.


Op zoek naar een gezond tussendoortje voor de kinderen? Wat dacht je van heerlijke wafels met banaan, zonder boter en suiker.

Op myTaste u kunt 7recepten van wafels zonder boter vinden plus vele duizenden meer. Wafels bakken in een wafelijzer. Recepten van wafels zonder boter. Lactosevrij bakken : wafels , vlaai en koekjes.


Voor de vanillewafels die ik super lekker vin gebruik ik een recept zonder melk. Verwarm de melk en de suiker in een steelpannetje en meng de gist en de eidooiers onder de lauwe melk. Zeef de bloem en voeg er .

Zelf wafels bakken is helemaal niet moeilijk. Dit doe je best met arachideolie (deze geeft geen smaak af) of met gesmolten boter. Verwarm een wafelijzer voor, op middelmatige warmte, en vet het in met wat boter of bakspray. Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het . Perfecte wafels bakken is niet zo moeilijk.


Doe wat boter of olie in je beslag, en vet het wafelijzer ook goed in. Dat gaat het makkelijkst . Oudere wafelijzers hebben vaak geen antiaanbaklaag en bakken minder gelijkmatig;. Voeg wat olie of boter toe, en je wafels zullen gemakkelijker loskomen. Meng de bloem met de suiker , voeg er een beetje melk aan toe.


Doe er een na een de eidooiers . Voeg er de zachte boter bij en roer glad. Waar kun je nou lekker mee ontbijten dan wafels ? Met het nodige prakwerk . Deze wafels heb ik gemaakt zonder eieren en melk, helemaal plantaardig dus.

Een lekker boter wafeltjes recept: koekjes bakken zonder oven maar gebakken in het wafelijzer, vandaar ook de naam ijzerkoekjes. Vervang dan de helft van de boter door een van deze producten. Dit werkt in cake- of wafelbeslag , maar niet in deeg dat je moet uitrollen, zoals voor . Met onze suikervervanger bak je alles wat je hartje begeert.


Zonder suiker, maar wel lekker zoet. Je wafels maak je lekkerder met gezouten boter van Lurpak. Indien je onmiddellijk wafels wenst te bakken , leg het wafelijzer dan een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts